Prevádzka v Tatranských Matliaroch sa presťahuje do Tatranských Zrubov

20.01.2010 Kežmarok

Tatranské Zruby 20. januára (TASR) – Od 1. februára sa prevádzka Vojenských zdravotníckych zariadení (VZZ) a.s. v Tatranských Matliaroch presťahuje do zariadenia v Tatranských Zruboch.
Dve zložky VZZ, ktoré sú pod správou Ministerstva obrany SR, sa tak spoja do jednej. \"My si od toho sľubujeme zefektívnenie činnosti tejto prevádzky a tiež úsporu finančných prostriedkov. Všetky služby, ktoré boli poskytované v dvoch budovách, sa tak presťahujú pod jednu strechu, \" informoval minister obrany Jaroslav Baška.
Zdravotnícke zariadenie v Tatranských Zruboch bude teda poskytovať služby preventívnej rehabilitácie typu 1 a od začiatku februára aj typu 2. Tie boli doteraz poskytované len v Tatranských Matliaroch. Na preventívnu rehabilitáciu typu 2 je potrebné získať lekárske odporúčanie a pri jednotlivých procedúrach je potrebná prítomnosť lekára. \"Všetkým našim zamestnancom rezortu obrany aj profesionálnym vojakom z ozbrojených síl tak bude v Tatranských Zruboch poskytnutá ďalšia služba navyše, \" zhodnotil Baška.
V Tatranských Matliaroch pracovalo celkom 60 zamestnancov, Baška uviedol, že 52 z nich sa podarilo nájsť nové pracovné zaradenie v zariadeniach v Tatranských Zruboch a v Novej Polianke. Pozemky a budovy, ktoré ostali z dôvodu zrušenia sanatória v Tatranských Matliaroch nevyužité, sa MO SR snaží čo najskôr predať. Z hľadiska stále pretrvávajúcej krízy je to však podľa ministra veľmi náročné. Tento krok zlúčenia dvoch zariadení do jedného sa MO SR rozhodlo realizovať na základe analýzy, ktorá bola urobená na zefektívnenie určitých prevádzok v správe ministerstva.
 

Vyberte región